Uitgaanstips

Theater Carré Amsterdam

Hieronder vind u een aantal uitgaanstips die zeker de moeite waard zijn! Daarnaast heeft de stad Amsterdam nog veel meer uitgaansgelegenheden, van bioscopen tot kroegjes tot restaurants. En het mooie aan Amsterdam is dat er voor iedereen wel iets te doen is.

Wij hebben de uitgaanstips verdeeld in categorieën.

Uitgaanstips voor Cafés/Clubs

Café Lowietje, Derde Goudsbloemdwarsstraat 2
Op z’n Amsterdams een fatsoenlijk avondje doorbrengen in een oergezellige kroeg? Ontdek Café Lowietje in het hart van de Jordaan! sinds de opening in 1954 heeft dit bruine café zijn authentieke interieur weten te behouden. Daarnaast is het café ook bekend uit de serie Baantjer.

Bourbon Street, Leidsekruisstraat 6-8
Bourbon Street is een live muziekcafé met artiesten die elke avond optreden. Vandaar dat diverse Nederlandse helden hier al op de spreekwoordelijke planken hebben gestaan.

Bolle Jan, Korte Reguliersdwarsstraat 3
Het oer-Amsterdams café is ontzettend klein, maar ontzettend gezellig. Ga lekker zitten op een van de bruine krukken en zing mee met een Hollandse topper.

Blek, Waalstraat 48
Café Blek is al jaren het gezelligste buurtcafé van de Amsterdamse rivierenbuurt. Voor koffie, thee, lunch en diner. Maar natuurlijk ook voor een goed glas wijn en een ruimte sortering speciaal bieren.

BEER loves FOOD, Lange Leidsedwarsstraat 4
Café BEER loves Food is een sfeervolle bier bar met 30 bieren van over de hele wereld op tap, gecomplimenteerd met heerlijke gerechten. Houdt u bijvoorbeeld van vlees, vis of bent u vegetarisch? Er is keuze genoeg.

Amsterdam

Uitgaanstips voor Restaurants

Loetje Centraal, Stationsplein 10
Loetje is een licht en ruim opgezet restaurant en serveert vermaarde biefstuk en koetjesreep bij koffie. Het restaurant is gevestigd in het prachtige monumentale pand van het Noord-Zuid Hollandsch Koffiehuis aan het Stationsplein.

Gebr. Hartering, Peperstraat 10
Restaurant Gebr. Hartering is een gezellig en gastvrij buurtrestaurant gelegen in het mooie Rapenburg. Geïnspireerd door het “table d’hôte” (eten wat de pot schaft) concept bieden zij een unieke eetervaring in het centrum van Amsterdam.

De Silveren Spiegel, Kattengat 4-6
Stijl, traditie en gastvrijheid. Dat zijn de ingrediënten van het schitterende kwaliteitsrestaurant de Silveren Spiegel. Dit zeventiende eeuwse restaurant staat bijvoorbeeld alom bekend om zijn fijne Hollandse keuken en om zijn rijke culinaire geschiedenis.

De Haven van Texel, Sint Olofsteeg 11
Dit prachtige en gezellige restaurant-café ligt op één van de mooiste locaties, in het hartje van Amsterdam. En gelegen aan de één van de oudste grachten van de stad, kijk je uit op de oude grachtenpanden van de Zeedijk.

Uitgaanstips voor Theater

Koninklijk Theater Carré, Amstel 115-125
Koninklijk Theater Carré te Amsterdam is Nederlands meest bekende theater. Een icoon voor de bespelers, een unieke ervaring voor de bezoekers. Van opera, musical, cabaret tot dans en circus. Daarom is er voor ieder wat wils.

Uitgaanstips voor Clubs

Melkweg, Lijnbaansgracht 234A
Poppodium Melkweg is een cultureel centrum met live muziek, clubnachten, fotografie, film en festivals. Dus er is van alles te zien in de Melkweg.

De Heeren van Aemstel, Thorbeckeplein 5
Bij De Heeren van Aemstel treden de beste (cover)bands op, zowel op de vrijdagavonden als op zaterdagavonden. De prima live muziek geeft bijvoorbeeld een heerlijke sfeer. Het publiek is breed gemengd en dat maakt dat de gezelligheid altijd top is.

Heeft u nog geen goedkoop hotel in het centrum van Amsterdam boek dan uw hotel via ons. Heeft u nog suggesties voor onze uitgaanstips laat het ons weten via contact.