Top 10 bezienswaardigheden

Madame Tussaud Amsterdam

Hieronder hebben wij een top 10 bezienswaardigheden samengesteld die u absoluut gezien moet hebben. Daarnaast heeft Amsterdam nog vele andere bezienswaardigheden, van het Rembrandthuis tot de Kalverstraat tot aan de Negen Straatjes.

Onze Top 10 bezienswaardigheden

Onze Top 10 bezienswaardigheden hebben wij opgesplitst in een aantal categorieën.

Musea

Rijksmuseum, Museumstraat 1
Het Rijksmuseum is een van de 16 rijksmusea in Nederland. De collectie biedt een overzicht van de Nederlandse kunst en geschiedenis. De collectie bestaat onder andere uit werken van 17e-eeuwse Nederlandse meesters als Rembrandt, Vermeer en Hals. Daarnaast kunt u ook werken bewonderen van onder andere Jan Steen, Cornelis van Haarlem en Pieter de Hooch.

Anne Frank Huis, Prinsengracht 263-265
Het Anne Frank Huis is een monument ter gedachtenis aan Anne Frank en haar familie. Anne Frank is bekend geworden door het dagboek dat ze schreef, Het Achterhuis. Dit dagboek gaat over het onderduiken, in de Tweede Wereldoorlog, van het gezin in het achterhuis. Het huis staat in Amsterdam aan de Prinsengracht.

Madame Tussauds, Dam 20
Madame Tussauds Amsterdam is een wassenbeeldenmuseum. Het museum bevindt zich aan de Dam. In het museum staan verschillende wassen beelden opgesteld van wereldberoemde personen. Daarnaast staan er ook beelden van bekende Nederlanders.

Van Gogh museum, Museumplein 6
Het Van Gogh Museum is een aan de Nederlandse kunstschilder Vincent van Gogh gewijd museum. De verzameling van het museum bevat onder andere ruim tweehonderd schilderijen, vijfhonderd tekeningen en zevenhonderd brieven.

Moco Museum, Honthorststraat 20
Het Moco Museum is een particulier museum gevestigd aan het Museumplein te Amsterdam. Het is een instituut dat zich toelegt op het exposeren van moderne en hedendaagse kunst. Het museum wil moderne en hedendaagse kunst toegankelijk maken voor een breed en jong publiek.

Museum Het Rembrandthuis, Jodenbreestraat 4
Museum Het Rembrandthuis is een museum gevestigd in een voormalig woonhuis in de Jodenbreestraat, in het centrum van Amsterdam. Tussen 1639 en 1658 werd het huis bewoond door de bekende Nederlandse kunstschilder Rembrandt van Rijn, die er ook zijn atelier en kunsthandel had, in een periode van welstand.

Wijken/buurten

De wallen, Oudezijds Voorburgwal
De Rosse buurt is één van de oudste en mooiste delen van Amsterdam. Tijdens een wandeling over de mooie grachten proeft u de ontspannen en warme sfeer die het gebied elke nacht in zijn beheersing heeft. Deze buurt is een van de belangrijkste toeristische bezienswaardigheden van Amsterdam.

De Jordaan (wijk)
De Jordaan is de bekendste wijk van Amsterdam. Veel echte volkszangers zijn hier opgegroeid en het Amsterdamse accent kent hier zijn ontstaan. En daarbuiten is deze wijk met zijn smalle straatjes, mooie grachten en leuke cafeetjes ook echt de moeite waard om te bezoeken.

Overige

Vondelpark, ingang naast Stadhouderskade 24
Het Vondelpark is een langgerekt stadspark in Amsterdam, daterend uit 1865. Het park ligt in het stadsdeel Amsterdam-Zuid, op de grens met het stadsdeel Amsterdam-West.

Dierentuin Artis, Plantage Kerklaan 38-40
Artis is de dierentuin van Amsterdam en de oudste dierentuin van Nederland. In de dierentuin vind u bijvoorbeeld olifanten, wilde honden, panters, zeeleeuwen en chimpansees.  Artis is een dierentuin zoals een dierentuin hoort te zijn!

Heeft u nog geen goedkoop hotel in het centrum van Amsterdam boek dan uw hotel via ons. Heeft u nog suggesties voor onze top 10 bezienswaardigheden laat het ons weten via contact.

 

Amsterdam